Saját törvény

Tóth János 36 éves gázszerelő egy szemerkélős kedd délutánon felfeszítette a szomszédja, N. Kovács Tibor lakását, és elfoglalta a fürdőszobát. Az ott éppen fogat mosó Nórikát, N. Kovács Tibor egy szem lányát elzavarta, húzzon be a szobába, amíg szépen van.

Mivel Tóthnak a saját lakásában fürdőszoba nem volt, csak egy zuhanyzófülke, úgy érezte, megilleti őt egy rendes fürdőszoba.

Amikor N. Kovács hazaérkezett, megdöbbenve látta, hogy a fürdőszobája egy hevenyészett gipszkarton fallal le van választva az ingatlanról.

Azonnal átment a szomszédjához, és indulatosan kérdezte, hogy akkor ez meg itten kérem szépen mi a fészkes nyavalya?

Tóth nem értette, hogy mi a probléma, ő már a nagyapjától is azt tanulta, márpedig a nagyapja már 116 éves, hogy csak az lehet az emberé, amit az ember magának megszerez. Ez már ősrégi hagyomány a családban, nem is hagyomány, hanem törvény, úgyhogy ez van, ha nagyon ragaszkodik Kovács a fürdőszobához, hát szerezzen magának ő is egyet. Mert ez bizony már ezentúl az övé. Ha pedig megpróbálná visszafoglalni, akkor az súlyos következménnyel járna, mert egy Tóth nem fogja hagyni, hogy ami az övé, azt bárki elorozza.

Pontosan ezt csinálják most az oroszok az ukránokkal.