Napi hazugságok

A miniszterhelyettes szerint sok fontos dolog van a parlament asztalán, nem csak a svéd és finn NATO-csatlakozás. Egyébként pedig a kormány és a parlament két független hatalmi ág Magyarországon.

Ez komoly? Azért nem foglalkozik a parlament a két ország NATO tagságának kérdésével, mert olyan sok ennél fontosabb kérdés van napirenden, hogy nem fér bele az idejükbe? És ezt bele bírja mondani a kamerába anélkül, hogy elröhögné magát. A kormány már benyújtotta a parlamentnek a javaslatot, és ha az még nem foglalkozott vele, az az ő sara, a kormány nem szólhat bele a parlament munkájába, mert tiszteletben tartja a hatalmi ágak különállóságát.

Dehogy tartja tiszteletben. A parlament hosszú idő óta szavazógépként működik, a kormány által diktált módon. Egyszerűen arról van szó, hogy Orbán Viktor megpróbálja kizsarolni az Európai Unióból a jogállamisági problémák miatt visszatartott 3 ezer milliárd forintot. Ez maradt szegény Viktornak, a vétó. Most az EU és 79 afrikai és csendes-óceáni ország stratégiai megállapodását vétózza a magyar kormány. Ha a vétó jogot kicsavarják a kezéből – és előbb-utóbb kicsavarják – nem marad semmije, amivel ártani tudna. Most még ott tesz keresztbe az EU-nak, ahol csak tud.

• 44 évig vártuk, hogy megszabaduljunk az oroszoktól, most akkora oroszbarátok lettünk, a remélt olcsó gázért, vagy ki tudja milyen okból, hogy a fal adja a másikat. De azt hazudjuk, hogy Ukrajna mellett állunk. A kormány által vezérelt médiumokból pedig ömlik az orosz propaganda. És lám működik: a rendszerváltás előtt az oroszok közutálatnak örvendtek Magyarországon, most mégis sokan drukkolnak az agresszor Putyinnak.

• A Pesti Srácok főszerkesztője szerint az nem hírhamisítás, hogy ukrán bombázásnak próbálják beállítani az orosz bombázást, hanem gondatlan szerkesztés. Milyen az a szerkesztőség, ahol ez előfordulhat?

• A Magyar Turisztikai Ügynökség 2,3 milliárd forintot kapott 2018-ban, hogy leforgasson egy országimázs filmet. Ebből a filmből soha senki nem látott egyetlen kockát sem. A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Gazdaságvédelmi Osztálya szerint ebben semmi gyanús nincs. Rongyos 2,3 milliárd eltűnik? Miért is lenne gyanús?