Dolgozó nyugdíjasok

A korány nagyon büszke rá, hogy Magyarorsszágon dolgozik a legtöbb nyugdíjas a V4 országok közül.

Mintha ez siker lenne és nem kudarc.

A tények másképpen való feltüntetésében a Fidesz kiváló. Ebben az esetben azt sugallja, hogy a kormány intézkedései (járulékmentesség, szochomentesség) miatt dolgozik sok munkavállaló, miután nyugdíjba ment. De ők is tudják, hogy nem erről van szó. Hiába zengi a kormány média, hogy a nyugdíjak megőrizték, sőt növelték vásárló értéküket, természetesen ez sem igaz. Nagyon sokaknak, akiknek alacsony a nyugdíjuk, a megélhetés lehetetlenné vált ilyen mértékű drágulás mellett. A Fideszes statisztikák mutathatnak amit akarnak, ha valaki bemegy a boltba, megtapasztalhatja a valóságot. A tavaly még 100 Ft-os kígyóuborka 270 Ft. A 3 az 1-ben instant kávé 350 Ft helyett 590 Ft. Egy kiló kenyér 900 Ft. A félkilós szűzpecsenye a tavalyi ezer forint helyett 1700 Ft. És sorolhatnám a végtelenségig az 50-100%-al megemelkedett árakat.

Nos, ezért mennek a nyugdíjasok dolgozni 65 év felett is, nem pedig azért, mert unatkoznak otthon, vagy nem esne végre jól a pihenés.

A Fidesz pedig levonja a következtetést: ha ennyi nyugdíjas akar még 65 év felett is dolgozni, akkor ideje megemelni a nyugdíjba menés korhatárát.

Galádság.