Csűrés-csavarás

• Országszerte találkozhatunk az utak mellé kihelyezett plakátokkal: a szankciók tönkretesznek minket! Az ellenzék hangsúlyozza, hogy ezeket a szankciókat Orbán Viktor is megszavazta. Orbán Viktor azt mondja a Kossuth rádióban, hogy nem szavazta meg. Valaki hazudik. Vagy csak a szokásos kommunikációs csűrés-csavarás? Igen.

Orbán Viktor úgy érti, hogy a Brüsszel által előterjesztett formában nem fogadott el néhány szankciót. Ez így is volt. De azt állítani, hogy nem fogadta el azokat: nettó hazugság, megtévesztés. Végül igenis megszavazta, enélkül azok nem is léphettek volna életbe.

A bíróság előtt álló erőszaktevő ezzel védekezik: Bíró Úr, csak félig volt erőszak, hiszen én akartam!

• Amíg az állami intézményekben (pl. iskolákban) 18 fokban folyhat a munka, addig a parlamentben 23 fok van. Ezt tette szóvá Jakab Péter képviselő. Azt a választ kapta a Parlament Sajtóirodájától, hogy próbálják tartani a 18 fokot, de a hőmérsékletet az is befolyásolhatja, hogy hányan vannak éppen a teremben. Tehát az előírtnál magasabb hőmérsékletet valószínűleg a testhő állította elő. Ha pedig a képviselők lázasan is bemennek dolgozni, akkor hamarosan rövidujjúban is lehet majd szavazni.

• Orbán Viktort egy olyan szurkolói sálban fotózták a magyar-görög meccsen, amelyen Nagy-Magyarország volt látható. Úgy látszik, olyan sok barátja van a miniszterelnöknek, hogy nyugodtan verhet még egy szöget a Visegrádi 4-ek koporsójába. Amikor szóvá tették Orbánnak a sálat, annyit nyilatkozott, hogy a foci nem politika. Akkor vajon miért csinál belőle azt?

Az osztrák külügy elegánsan csak annyit üzent: tájékoztatni fogják a magyar miniszterelnököt, hogy ha esetleg elkerülte volna a figyelmét, hogy Magyarország határai 100 évvel ezelőtt megváltoztak.