Rögös utak

• Miért kell nekünk az orosz-iráni-észak koreai-kínai érdekkörhöz tartoznunk? Elmaradott országokhoz, idióta vezetőkkel? Ki hatalmazta fel a magyar miniszterelnököt, hogy az Európai Unióval szemben egy ilyen irányvonalat képviseljen? Meg a török, kazah, azeri csapathoz? Csupa fejlett, haladószellemű, modern ország. Vagy Orbán úgy érzi, közöttük még lehet király? Ezeket még be tudja palizni?

Miért kell nekünk tűrnünk, hogy a hatalom magánkézbe játssza át a közvagyont, hogy milliárdokat költsön a vezér hobbijára, a hatalmon lévők érdekeit szolgáló kampányokra, repülő és jacht utakra, amikor ezer forint egy kiló kenyér?

Miért nézzük el, hogy nem csak reggel, este meg délben, hanem folyamatosan hazudnak nekünk? Szankciókról, háborús inflációról, vészhelyzetről, ellenségekről, kereszténységről, konzultációról, arról, hogy még sohasem hazudtak, a választók akaratáról, a migrációról, gyakorlatilag mindenről. Egy értelmes választ, egy őszinte szót nem hallani a kormánypárti politikusoktól évek óta. Persze értelmeset az ellenzékiektől se gyakran. Sajnos.

• Ha egy megtisztulási folyamatot egy ordenáré nagy hazugsággal kell kezdeni, az nem sok jót ígér a helyzet komolyságát tekintve.
Tusványoson Pesty László filmrendező a pódiumon ezt mondta:
“A kirakatban lopunk, csalunk, hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét.” És megemlítette, hogy Magyarországon a Lölő jelenség hasonlatos a Biden jelenséghez, förtelmes mind a kettő.
Amikor egy riporter rákérdezett, hogy mire is gondolt, akkor ezt mondta:
“Gondolom kire gondolnak magyar honfitársaim, amikor Lölőznek, bár tényleg nem tudom, hogy kit neveznek így.”
Dehogynem.
Aztán kínos magyarázkodás következett:
“Én egy csökkent értelmű medvebocs vagyok, az ember beszél össze-vissza, összetéveszti Szíjj Lászlót Micimackóval, vagy Fülessel.”
Így nehéz lesz tisztulni.

• Az sem biztos, hogy lesz szuperkórház, de Kocsis Máté felesége már öt éve onnan kapja a fizetését. A Fidesz-frakció Sajtóosztálya közleményben így védte meg Kocsis Máté feleségét: “Kocsisné Márkus Szilvia a magyar átlagbérnél kevesebbet, nettó 326 ezer forintot keres.”
Azt viszont a semmiért kapja. Úgy meg nem rossz.