Menekültek

“A migrációs válság 2015-ös kezdete óta érezhető mértékben emelkedett azok száma, akik a Nyugat-Európában kialakult közállapotok miatt, illetve biztonságuk érdekében Magyarországra települnek át.” – mondta Rétvári Bence belügyi államtitkár.

A nyugatról Magyarországra áttelepülő polgárok áttelepülési okairól gondolom ugyanolyan komoly felmérés, kutatás készült, mint amilyen komolyak a Nemzeti Konzultációs kérdések, így Rétvári Úr ezt szemrebbenés nélkül bele tudja mondani a mikrofonba.

Azt a ziccert kihagyta, hogy a Luxemburgból Magyarországra áttelepülők aránya 2014 óra 400%-al emelkedett. Mert amíg 2014-ben 2, 2021-ben már 8 luxemburgi állampolgár telepedett le hazánkban.

Imádom a hatalom efféle kommunikációját. Úgy tudják megtéveszteni az embereket, hogy tulajdonképpen nem hazudnak, csak kihasználják a magyar nyelv és kifejezés sokszínűségét. Ettől persze a megtévesztés még megtévesztés marad.

Ha azt olvasod, hogy 2023-ban háromszor annyi – egyébként feleslegesen és méreg drágán vásárolt – lélegeztető gépet sikerült értékesíteni, mint az előző évben, akkor rögtön gyanakodj, hogy ez a siker a 2 db és 6 db eladott gép arányaira vonatkozik, a megvásárolt 6 ezerből!

Mindenki tudja annak a pontos okát, amiért nyugati állampolgárok – elsősorban nyugdíjasok – Magyarországra települnek. Ez az ok pedig nem más, mint az, hogy az illetők az anyaországtól kapják a nyugdíjukat, amiből Magyarországon remekül megélnek. Vesznek valami szép helyen egy házat, felújítják, és király módon élnek a nyugati nyugdíjból. Ilyen egyszerű a dolog.